Itse tekemällä voi säästää

Vai säästääkö sittenkään? Tätä olen miettinyt Ruupertin kohdalla, paljonkin. Tottakai valmiin matkailuauton ostaminen olisi kätevämpää mutta myös kallista. Puhutaan ”isoista” summista, miten kukin tämän raha-asian mieltää. Vaikka alusta asti olen tiennyt, kuinka tämä projekti tulee viemään vielä paljon aikaa ja rahaa (sekä harmaita hiuksia), niin lopputulos tulee kuitenkin olemaan meidän näköinen. Meille tärkeintä on, käytännöllisyys ja viihtyvyys. Paljon kaappitilaa (suuri porukka kun reissaa, ei koskaan voi olla tarpeeksi säilytystilaa) ja sängyt, keittiö, wc. Se ihanuus, ettei tarvitse kannella tavaroita autosta mökkeihin tai hotellihuoneisiin, vaan voidaan liikkua kelloa katsomatta sinne minne halutaan.

Pelkästään työkaluihin/näiden vuokraamiseen, jos ei omasta takaa löydy, voi mennä jonkun verran rahaa.

Tämän lisäksi tarvitaan lautoja, vanerilevyjä, ruuveja, kulmarautoja yms., lista tuntuu olevan loputon, näihin sitten uppoaakin enemmän. Toki tässäkin säästää, kun ei osta uusia sänkyjä suoraan kaupasta. Maalia sänkyihin meillä meni vain 5L, yllättävän vähän.

Löysimme ikkunoihin mustaa tarraa Huutokaupat.com -sivustolta, rullassa on n.30metriä, ei haittaa vaikka menisi vähän pieleen, sitä riittää, voi tehdä uudelleen ja uudelleen. Tässä tapauksessa harjoittelu tekee mestarin, toivottavasti.  Tätä varten pitäisi näin syksyn/talven tullen saada Ruupertti hetkeksi sisätiloihin, jotta saisimme tummennukset liimattua ikkunoihin. Saisi kuivua rauhassa. Enää pitää vain keksiä, missä tämän voisi tehdä, pitäisikö joku halli hetkeksi vuokrata. Mutta tämän ajattelimme tämän vuoden puolella vielä tehdä. Laitan kuvaa tarrasta tähän alapuolelle.

Kun kiinnitettävät huonekalut on saatu paikoilleen, laitamme lattiaan/käytävään mattoa, joka eristää lämpöä ja kosteutta. Olen katsellut termo-mattoa, vilukissatkin pärjäisivät hyvin ilman villasukkia. Tätä saa onneksi neliö- tavarana ja saa itse leikattua oikeaan mittaan. Sitäkin taitaa mennä Ruuperttiin muutama neliö. Ehkä sittenkin itse tekemällä voi säästää.  

Lapset, varsinkin tuo nuorin, on alkanut katsomaan vastaantulevia asuntoautoja ja linja-autoja. Voi, kunpa pääsisi jo reissuun. Pari päivää sitten tokaisi että ”onneksi Ruupertti on iso auto. Eihän meidän perhe mahtuisi mihinkään pieneen asuntoautoon.” Niinpä, meidän 12 metrinen unelma.